Családi ház, Páty

A tervezési helyszín Páty, egy gyönyörű fekvésű község a Zsámbéki-medencében. Megbízóink gyorsan dolgozó, a koncepciótervezési folyamatba betekintést engedő, rugalmas irodát kerestek. A telket is nagy körültekintéssel választották ki, a nemrég parcellázott telkeken egymás után nőnek ki a földből a korszerű nívós lakóingatlanok.

Koncepció

A ház tervezését, a program megvalósítását nem korlátozták építésjogi szempontok; a telken kényelmesen el tudtuk helyezni a lakóingatlant. Elsősorban a nyugati és az északi panoráma érvényesítése volt a cél. Ennek kifejezetten kedvezett a nagy épülettömeg építészeti tagolása iránti igény (eltolt épülettömegen teraszok kaptak helyet). Az intimitás biztosítása miatt indokoltnak tartottuk a földszinti terasz kert felé történő tájolását, az emeleti teraszokat mellvéddel láttuk el.

Funkciók/ megvalósítás

Megbízóink egy kényelmes, modern családi házat képzeltek el leendő otthonukként. Ennek megtervezéséhez átgondolt tervezési programot kaptunk. A kihívást az jelentette, hogy a helyiség igények a Megrendelő által 210 m2-en maximalizált hasznos területen férjenek el. A tervezési programot alápincézetlen, két szintes épülettel biztosítottuk (kétállásos garázzsal).

A ház meghatározó tere a földszinti nappali – étkező – konyha és az innen nyíló terasz. A földszinten a közösségi terek mellett kapott helyet egy dolgozó / vendégszoba, ehhez kapcsolódó fürdőszoba, valamint vendég wc, kamra, gépészeti helyiség, tároló.

Az emeletre kerültek a gyerekszobák és egy kisebb szülői háló. A szülői hálóhoz 2 gardrób tartozik, illetve fürdőszoba zuhanyzóval. A gyerekszobákhoz tartozó emeleti fürdőszobába dupla mosdó, fürdőkád került, illetve az emeleten egy külön wc is helyet kapott. Teraszok: a szülői háló önálló, nagyméretű terasszal rendelkezik, a gyerekszobákat egy közös, hosszúkás terasz gazdagítja.

A terek bevilágítására nagyméretű nyílászárókat terveztünk, többségük elektromos redőnnyel árnyékolható. Épületgépészet: a fűtés-hűtés megújuló energia felhasználással (levegő – víz hőszivattyú) történik: padlófűtés, mennyezet hűtés kiépítésével. A nappaliba egy kandalló is került. A családi ház tetőszerkezete napelemek fogadására alkalmas.

Az épület külső megjelenését a fehér-antracit színvilág határozza meg. A ház stílusához leginkább letisztult, modern megjelenésű, egyenesvágású, sík felületű szürke tetőcserép passzolt. A homlokzat bizonyos részeit szeletelt mészkőlapok teszik hangsúlyosabbá, általános felületeit homlokzati nemesvakolat felületképzéssel láttuk el. Ehhez igazodik a kerítés is, a mezőkben szürkés színvilágú, áttört WPC felülettel.

Tervezés éve

2020

Tervező

Brósz Csaba Botond

Megbízó

Magánszemély

Szolgáltatás

Egyszerű bejelentési terv

Építkezés, átalakítás előtt áll? Kérje ingyenes árajánlatunkat! Ajánlatkérés