Családi ház, Szigethalom

A tervezési helyszín Szigethalom (Pest megye). Megbízóink telekegyesítéssel közvetlenül a Ráckevei-Dunával határos telket alakítottak ki. A természeti környezet pazar, ellenben az épített környezet elég vegyes: megtalálhatóak még a rendszerváltás előtti üdülők éppúgy, mint a korszerű mai lakóingatlanok, nyaralóépületek.

Koncepció

A ház tervezésénél semmi sem jelentett korlátozó tényezőt a program megvalósítása szempontjából.
Megrendelőinktől egzakt tervezési programot, kidolgozott alaprajzokat kaptunk. Az átgondolt térszervezést (gazdaságosság), konzervatív tömegformálást (értékállóság), valamint a hagyományos stílusjegyek érvényesítését (fa spaletta, osztott ablak, stb.) helyeztük előtérbe.

Funkciók/ megvalósítás

A beruházást két ütemben kívánják megvalósítani: első fázisban a földszintet, másodikban a tetőteret. A tervezés során gondolnunk kellett arra, hogy a szerkezeteknek (födém, tető, lépcső) a második fázisban megvalósítandó funkciókat is szolgálnia kell majd.

A ház publikus tereit dunai panorámára tájoltuk (Dél-Kelet). A nappali – étkező – konyha mellett a földszinten helyeztük el a szülői hálószobát (gardróbbal), egy kis előteret a hozzá kapcsolódó közlekedővel és lépcsővel, valamint a vizesblokkot szaunával. A fűthető tetőteret a bejelentési terv készítésekor nem osztottuk különálló helyiségekre. A későbbiek során valószínüleg oda kerülnek a gyerekszobák (fürdővel).

Épületgépészet: megbízóink a lakóház fűtését/ hűtését hőszivattyúval kívánják megoldani, a kandallót inkább a meghitt esti pillanatok kiegészítőjének szánták. Az épületgépészet a lépcső alatt kapott helyet, melyet terv szerint csak a lépcsőhöz rögzített bútorlapok választanak majd el a közlekedőtől.

Tervezés éve

2020

Tervező

Brósz Csaba Botond

Megbízó

Magánszemély

Szolgáltatás

Egyszerű bejelentési terv

Építkezés, átalakítás előtt áll? Kérje ingyenes árajánlatunkat! Ajánlatkérés