Kertvárosi családi ház

Megbízónk egy panorámás, erősen lejtős telket vásárolt a Pest megyei Pilisborosjenő beépítetlen részén (Lazarét). Gyermekét egyedül nevelő anyának kellett kedvező költségvetésű, mégis komfortos, magas igényszintet képviselő hagyományos kertvárosi otthont tervezni.

Koncepció

A lehetőségek függvényében átgondolt igények, az oldott bizalmi légkör segítette a gyors és sikeres munkavégzést. Kompakt tömegformálással, egyszerű megoldások alkalmazásával tartottuk szinten a költségeket. A ház publikus tereit nem szabdaltuk fel; a nappali – étkező és az előtér egyetlen légteret alkot, mellyel igény szerint a konyha is egybe nyitható.

Funkciók/ megvalósítás

Az épület formai kialakításánál az egyszerűséget tartottuk szem előtt. A házat nem emeltük ki jelentősen a terepszinthez képest, hosszanti tengelyét pedig az utcával párhuzamosan vettük fel. A telken keresztbe állított ház révén jelentős megtakarítást értünk el, mert az épület kisebb arányban esett a lejtő fölé, ami kisebb alapozási mélységet és kevesebb alaplépcsőztetést vont maga után.

A ház visszafogott méreteit nagyvonalú tömegformálással igyekeztünk ellenpontozni; az előszoba az étkezős nappalival egy impozáns méretű teret alkot. Az előtérből nyílik még egy kis gardrób (gázkazánnal) és a vendég WC. A publikus terek reggeltől késő délutánig napfényben fürdenek, rálátással a Budai-hegységre. Jobbra a közlekedőből nyílnak a ház privát funkciói; szobák vizesblokkal, háztartási helyiség, valamint egy nagyobb gardrób.

Az egyszerű tömegformálású családi ház léptékét tekintve illeszkedik Pilisborosjenő hagyományos arculatához. A földszintes, két szobával, nappalival rendelkező családi ház kényelmes otthont biztosít egy kisebb család számára. Az étkezőből nyíló terasz pazar panorámájával segíti a töltődést.

Tervezés éve

2018

Tervező

Brósz Csaba Botond

Megbízó

Magánszemély

Szolgáltatás

Egyszerű bejelentési terv

Építkezés, átalakítás előtt áll? Kérje ingyenes árajánlatunkat! Ajánlatkérés