Millenáris Széllkapu, ötletpályázat

Az ötletpályázat célja a Millenáris Park, Mammut II. bevásárlóközpont, valamint a Margit körút és Kis Rókus utca által közrefogott, felértékelődő terület jövőképének meghatározása volt.

A pályázat idején a területen még állt az egykori Ganz gyár néhány leromlott állagú épülete, valamint egy üresen álló irodaház. Utóbbi hatalmas tömegével éppen keresztben állt Budapest egyik legfontosabb Észak-nyugati szélcsatornájában, akadályozva a forgalmas Margit körút és környezetének átszellőzését.

Számunkra a Millenáris Parkot egykor létrehozó rendező elvek jelölték ki a helyes irányt: bontások, környezetrendezés és revitalizáció. Megtartandónak ítéltük meg ugyanakkor a Melegpörgetőt és a csarnoképület vázát, mivel karakteres jelleget adhatnak a leendő közparknak és létesítményeinek. A Ganz Művek kulturális örökségét élettel kívántuk megtölteni: stúdiószínház, pavilonok, rendezvényközpont, vendéglátóegységek stb. A felújított épületek köré közparkot szántunk, a buja természet oldotta az ipari táj keménységét.

Tervezés éve

2014

Tervező

Brósz Csaba Botond (Build Logic Kft.)

Megbízó

Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft.

Szolgáltatás

Ötletpályázat

Építkezés, átalakítás előtt áll? Kérje ingyenes árajánlatunkat! Ajánlatkérés