Társasház, Budakeszi

A tervezési helyszín Budakeszi egyik nemrég parcellázott része. A helyszín az utóbbi években jelentősen felértékelődött. Budapest közelsége, a jó levegő, valamint a várható további fejlesztések vonzzák a kiköltözni vágyókat, beruházókat.

A ház tervezésénél elsősorban a telek 25%-os beépíthetősége jelentett korlátozó tényezőt, jelentősen szűkítve a beruházó mozgásterét. Kihívásokba ütközött az előírt zöldfelület biztosítása is, hiszen az előírt parkolóhelyek kialakítása után nem maradt elegendő zöldfelület. Ezt részben a tetőteraszon pótoltuk. A három lakásos társasház két lakószinten valósulhatott meg: az emeleti lakószint méretét csökkentve tudtuk biztosítani az előírt átlagos épületmagasságot.

Beruházói szemmel a gazdaságosság alapfeltétel egy magánerős projektfinanszírozással szemben. Ez gyakran állítja kihívások elé a tervezőt, ami hozzáértő tervezéssel nem kell, hogy lemondásokkal járjon. Esetünkben a visszahúzott emelet révén panorámás tetőterasz kialakítására nyílt mód, ami nem csak az épületmagasság problémáját oldotta meg, de növelte az emeleti lakás értékét, diverzifikálta a lakásportfóliót és egyben látványos megoldást is jelent.

Megbízónk a társasház fűtését/ hűtését hőszivattyúval kívánta megoldani, így a klimatizálás helyben nem jár károsanyag kibocsátással. A gépészeti tér a lépcső alatti „süllyesztékben” kapott helyet, hogy a lehető legkevesebb hasznos (értékesíthető) területet veszítsük. A légtechnikával kapcsolatos végleges döntés a leírás elkészültéig nem született.

Tervezés éve

2020

Tervező

Brósz Csaba Botond

Megbízó

Beruházó

Szolgáltatás

Egyszerű bejelentési terv

Építkezés, átalakítás előtt áll? Kérje ingyenes árajánlatunkat! Ajánlatkérés